Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се сменят стоп светлините на 147?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се сменят стоп светлините на 147?

Преди няколко дни ми светна уорнинга (Brake Light Failure) за неизправност в стоп светлините, та преди малко реших да фиксна тоя проблем, обаче ударих на камък.
    Някой може ли да ми обясни как да сменя крушката на стоп светлините. Видях, че имам едно мокетно капаче и под него има вида която придържа планката на крушките към купето, развих я, но планката не излиза, явно не е от там. Виждам още и четири болта (по-точно само гайките се виждат), с тях явно се държи самия стоп към купето.
    Та как се сменят стоповете?

Първо наистина се развива видата, след това се развиват четирите гайки, така целия стоп излиза, и планката се отделя от самия стоп и крушката (тя е от тия с двете жички) може да се смени.
    Last edited by e01; d.m.y г., 13:07. Основание: Поправено
    sigpic Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-JET 16V 2004 (BOSE + Xenon)

Развивай тия гайки.Ще видиш колко е лесно.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Колега просто развиваш гайките и стопа излиза . От там нататък лесно се процедира вземаш кръстатата отвертка развиваш видията и панела излиза . Сменяш крушката и си ти )) айде успехи

Comment

@undy, @Spechen, благодаря!
        Тая съботата пак ще се захвана, да видя до къде ще я докарам
        Last edited by e01; d.m.y г., 13:06.
        sigpic Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-JET 16V 2004 (BOSE + Xenon)

Comment

Здравейте колеги . Имам същият проблем. Пробвах смяна на крушката с чисто нова , но нито грешката изчезва нито стопът свети . Помагайте

Comment

Първоначално публикувано от petio_alfa Покажи съобщение
            Здравейте колеги . Имам същият проблем. Пробвах смяна на крушката с чисто нова , но нито грешката изчезва нито стопът свети . Помагайте
            Не знам каква крушка слагаш но на стопа са крушки с две жички.Модела на крушката е P21/5W .Ако слагаш от другите само P21W няма да работи стопа !
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
            sigpic

Comment

Отидох в магазина със свалената стара крушка , не съм обърнал внимание каква да са ми дали. Днес ще ги сваля отново и ще си поиграя . Благодаря много за сега ,колега !

Comment

Working...
              X